Nieuws

Winnaars Vakkanjers Pioneer presenteren kunstwerken op het Kerkplein

Op 5 mei aanstaande wordt het winnende kunstwerk voor 4 en 5 mei ‘Vrijheid en veiligheid is waar jij je thuis voelt’ gemaakt door leerlingen van het Kalsbeek College Bredius, gepresenteerd op het Kerkplein te Woerden.  Dit kunstwerk is gemaakt door Goser Hagemans, Sven Smolders en, Syme van Vuren en Dylan Voorhof. Het lichtmonument in een LightCube, in een gelaste rvs-behuizing op een standaard, dit kunstwerk hebben de jongens helemaal zelf geproduceerd.

Het MoNuMent, een monument dat helemaal bij deze tijd past, gaat door naar de Haagse regiofinale van de Vakkanjers Pioneer op 18 maart a.s. Het kunstwerk zal ook op 5 mei op het Woerdense Kerkplein te bewonderen zijn, samen met de multimediale lichtshow ‘Vrijheid-terrorisme’  van Jordy Brands, Ramon Broekhof, Matthijs van Hoog en Sem van Schaick medeleerlingen die aan hetzelfde project hebben gewerkt.

De acht VMBO-leerlingen PIE van de Kalsbeek College Bredius, 14 en 15 jaar, ontwikkelden en bouwden als kleine ‘bedrijfjes’, hun producten helemaal zelf. Ze zijn goed getraind voor hun klus door Kiremko, Kromwijk Elektrotechniek, de Werkunie en Van den Pol Electrotechniek. De bedrijven zijn door Woerdens Techniek Talent bij elkaar gebracht om de leerlingen te begeleiden voor dit project van drie maanden. Samen met de technische bedrijven vormde het Woerdense 4 en 5 mei comité de vakjury.

‘Het zijn echte technische hoogstandjes, waarmee ze het verhaal van ‘Vrijheid in beweging’ – het thema voor 4 en 5 mei 2019 – in hun MoNUMent wisten te vertellen. Woerden kan trots zijn op deze Vakkanjers, die het nog ver zullen schoppen in hun technische beroep.’, aldus Marlous Birkhoff van Woerdens Techniek Talent.