Nieuws

The AdminPeople: innovatief faciliteren van Human Resources

The AdminPeople faciliteert bedrijven op het gebied van Human Resources in alle denkbare backoffice werkzaamheden, personeel en HR-diensten. The AdminPeople ziet zichzelf niet als een uitzend- of detacheringsbureau. De kern is het delen van kennis, ervaring en de eigen medewerkers. De dienstverlening wordt dan ook Staffing as a Service genoemd. Een operationeel model waarbij niet alleen de medewerkers worden geleverd, maar ook de productiviteit wordt verbeterd waardoor de personele kosten en risico’s worden verlaagd.

Praktijkvoorbeeld

Directeur Harold van Aart legt het uit met een praktijkvoorbeeld: ’Een bedrijf met 400 medewerkers in dienst was op zoek naar een medewerker die van alle ‘markten’ thuis is. Echter werd niet duidelijk wat het bedrijf precies zocht en voor hoeveel uur. Het ontbrak duidelijk aan een heldere interne structuur. Gevoel van de directie: de verkeerde mensen op de verkeerde plek, te weinig kwaliteit waardoor extern expertise ingehuurd werd. We hebben de interne organisatie bekeken en de directie geadviseerd omtrent de oplossing.

De open plekken in het organigram worden door ons opgevuld met medewerkers die wij werven en bij ons op contract zetten. Op die manier kunnen wij actief meewerken aan de realisatie van de nieuwe interne organisatie. De medewerkers die we aannemen blijven bij ons, ook wanneer de organisatie staat. Wanneer er bijvoorbeeld minder uren voor een functie nodig zijn, zorgen wij voor aanvullende vervangende werkzaamheden.’

Dit voorbeeld raakt de kern van Staffing as a Service: delen, verbeteren, kosten besparen waar mogelijk en elasticiteit van de organisatie maximaliseren.