Nieuws

Slag om Woerden: Ruim €16.000,- voor Mentelity Foundation

Op 15 november organiseerde Lions Club Woerden Castellum Laurum het bedrijvenspel ‘De Slag om Woerden’. Teams van vijf deelnemers beantwoordden twintig vragen op uiteenlopende gebieden en gingen de strijd met elkaar aan om de slimste te zijn. Gemeente Woerden was de grote winnaar, gevolgd door Hummel en Hummel en het Kaslbeek College. Tijdens deze avond werd ruim €16.000,- opgehaald voor de Mentelity Foundation van Bibian Mentel.

De vragen stonden in het teken van onder meer Nederlandse films, techniek, druivenrassen, de Olympische Winterspelen en natuurlijk Woerden. Een vraag als ‘Verdient de burgemeester van Woerden meer of minder dan €9.000,- per maand?’ passeerde de revue, evenals een actieve opdracht: het skistokhangen.

Maar liefst 33 teams droegen (financieel) bij aan het goede doel van de avond, de Mentelity Foundation van snowboardster Bibian Mentel. Bibian, die op 21 jarige leeftijd startte met snowboarden, vertelde de deelnemers en Lions haar levensverhaal, dat veel pieken maar ook diepe dalen kent. Sinds het jaar 2000 kreeg zij tien keer de diagnose kanker, maar ondanks deze ziekte gaf ze niet op. Op de Paralympische Spelen behaalde ze maar liefst drie gouden medailles met snowboarden, waarvan twee in maart van dit jaar in Peongchang. Haar doorzettingsvermogen en veerkracht brengt ze nu, samen met haar man Edwin en collega’s, via de Mentelity Foundation, over op kinderen en jongvolwassenen met een lichamelijke beperking. Doel is om hen volop aan het sporten te krijgen, in welke vorm dan ook. Aan het eind van de avond werd de cheque van ruim €16.000,- overhandigd aan Bibian Mentel, die deze zichtbaar geroerd en verrast in ontvangst nam. Het bedrag werd daaropvolgend met 50% verhoogd door Maartje Terwindt van de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind.