Nieuws

Pencilpoint bestaat 20 jaar

Pencilpoint een creatief, flexibel en all-round vormgevingsbureau uit Woerden bestaat 20 jaar. Wat als éénpitter begon op een zolderkamer is nu na twintig jaar uitgegroeid tot een onderneming met tien vaste medewerkers. Pencilpoint verzorgt design, tekst, social media en website voor uiteenlopende opdrachtgevers.

‘Ik was eigenlijk nooit bezig met het idee om een eigen bedrijf te beginnen. Omdat ik op een reclameafdeling werkte, belden mensen mij wel eens op met de vraag of ik een advertentie wilde maken. Dat vond ik dan gewoon leuk om te doen en deed ik ’s avonds of in het weekend. Na deze eerste opdracht, deed mond-tot-mondreclame de rest. Ik schreef me in bij de Kamer van Koophandel en er volgden steeds meer ontwerpvragen en ik besloot een dag minder te gaan werken. Na een maand bleek dat één dag per week niet voldoende was en zette  ik de stap fulltime aan Pencilpoint te werken’, aldus eigenaar Gerard van Dam.

‘In 1999 begon ik op het bekende zolderkamertje en na diverse tussenstops kocht ik in 2017 het pand aan de Utrechtsestraatweg. We zitten hier echt op een geweldige plek! Prachtig centraal in Woerden. Er is zoveel dynamiek om ons heen. De energie van buiten straalt door naar binnen.’

Wat is het geheim achter 20 jaar succesvol ondernemen?
‘We zijn een dienst georiënteerd bureau.  Kwaliteit is belangrijk, dat staat bovenaan.  Onze kracht is altijd geweest dat we snel maken wat de opdrachtgever vraagt. Wij denken mee met de klant, adviseren in wat werkt en wat niet. Je inleven en een tikkeltje eigenwijs durven zijn.  We werken met korte lijnen, kiezen voor direct contact tussen opdrachtgever en vormgever of tekstschrijver; wij doen niet aan onnodige tussenlagen. Veel van onze klanten zijn onze ambassadeurs geworden. Daar ben ik echt trots op.’