Nieuws

Parkeergarage Defensie-eiland open

Foto Alex de Kuijper. De wethouders Arjan Noorthoek (parkeren) en Arthur Bolderdijk (vastgoed) bij de ingang van de nieuwe parkeergarage.

Op 16 februari jl. is de openbare parkeergarage Defensie-eiland geopend voor publiek. Daarmee heeft de oostkant van de Woerdense binnenstad er 80 overdekte parkeerplekken bij gekregen. De parkeergarage is bedoeld voor alle bezoekers van dat deel van de binnenstad. Bijzonder is dat Woerden hiermee opnieuw een parkeergarage heeft die een verhaal uit de Woerdense geschiedenis vertelt.

Wie de parkeergarage binnenrijdt, ziet de vele verwijzingen naar het historische verleden van het Defensie-eiland. Tot in de jaren ’90 was het eiland in gebruik bij Defensie voor kledingreparatie, wasserij, schoenmakerij en aanverwante werkzaamheden. Om de band met het verleden zichtbaar te maken, is de garage geschilderd in de kleur legergroen en hangen er in het trappengat bijzondere lampen in de vorm van een helm. Ook zijn er afbeeldingen te zien die verwijzen naar het Defensie-verleden.

Gebruikers kunnen rekenen de modernste service. De garage is ruim opgezet en uitgerust met de nieuwste systemen. Zo is er kentekenherkenning en contactloos betalen, ook zijn er zes oplaadpunten voor elektrische auto’s en is er ledverlichting met bewegingssensor. Bellen in de parkeergarage is binnenkort ook mogelijk. De parkeergarage is 24 uur per dag, zeven dagen in de week geopend en de openingstijden en tarieven zijn gelijk aan die van parkeergarage Castellum.