Nieuws

Nieuw in Woerden: Gare Pompidou en ‘t Zusje

Het zal menig Woerdenaar niet ontgaan zijn: er wordt flink gebouwd en verbouwd op Defensie-eiland. In de monumentale Wasserij opent in maart Gare Pompidou, waar gasten straks zeven dagen per week kunnen genieten van de Franse keuken. Ook zal tapasrestaurant ‘t Zusje haar deuren openen.

Ondernemers Brenda en Michiel de Graaf, die Gare Pompidou zullen openen,  vielen in 2016 al voor dit project, hoewel het monumentale pand op het Defensie=eiland toch nog een bouwval was. ‘Maar daar moet je doorheen kunnen kijken’, aldus Michiel. De twee ondernemers besloten hun succesvolle restaurant De Florijn in Nieuwerbrug op te geven voor dit nieuwe avontuur. ‘Na 12,5 jaar De Florijn hadden we echt zin in iets anders. Onze vakanties met de camper door Frankrijk vormen de basis voor onze keuken in Gare Pompidou’, vertelt check-kok Brenda enthousiast. ‘We gaan onze gasten meenemen op culinaire reizen!’

Op vrijdag 29 maart opent ’t Zusje, dat alleen open zal zijn voor het diner en ruimte zal bieden aan zo’n 140 gasten. Eigenaar Peter Smits vertelt: ‘’t Zusje telt nu 21 vestigingen, en voor half juli openen we er nog vijf’. De uit Brabant afkomstige ondernemer viel vorig jaar voor de nog vrijstaande horeca-unit De Wasserij. ‘IK ben gecharmeerd van de uitstraling en de ligging’, aldus Smits.

De ondernemers, die straks naast elkaar gevestigd zijn, zien elkaar absoluut niet als concurrentie. ‘We zijn juist een aanvulling op elkaar!’, besluit het echtpaar Van den Berg.