Nieuws

Kiremko zet stap richting datamanagement met SAP

Continu verbeteren is een belangrijk onderwerp bij Kiremko. Als marktleider in de aardappelverwerkende industrie zet Kiremko een stap richting de toekomst, waarin innovatie, smart industry en klantsucces de boventoon zullen gaan voeren. De aanschaf van een nieuw ERP-platform (Enterprise Resource Planning) is daarbij een belangrijke investering. Kiremko kiest voor SAP S/4HANA. Dit platform zal in 2019 worden geïmplementeerd. Adjunct directeur Marcel van Huissteden: ‘Deze belangrijke investering past in onze missie van doorlopende verbetering. Door het inzetten van SAP software maken we informatie effectiever beschikbaar en kunnen we sneller schakelen en meer waarde creëren voor onze klanten’.

Met de firma delaware als partner en met de keuze voor SAP, heeft Kiremko een uitgebreide researchfase afgesloten. SAP S/4HANA is een platform dat in de voedingsmiddelenindustrie al met grote regelmaat wordt gebruikt. Direct wordt ook de combinatie gemaakt met het SAP C/4HANA CRMplatform, voor klantrelatie-management. Marcel van Huissteden: ‘We staan aan de vooravond van datamanagement-toepassingen, waarbij SAP ons kan ondersteunen met het verder optimaliseren en ondersteunen van onze interne processen. Het doel is om de doorlooptijden te verkorten door het beheren, analyseren en delen van data efficiënter te maken. Dat zorgt er uiteindelijk voor dat we onze klanten nog beter kunnen faciliteren.’

Het totale implementatieproces beslaat tien tot twaalf maanden. Met de komst van dit platform is Kiremko nog beter in staat om haar innovaties, data- en informatie-uitwisseling in de aardappelverwerkende industrie verder door te voeren.

OnderNamen -  Ondertekening Delaware Kiremko