Nieuws

Ferm Werk viert eerste lustrum

Afgelopen week heeft Ferm Werk haar eerste lustrum gevierd. Het ontwikkelbedrijf voor de gemeenten Woerden, Montfoort, Oudewater en Bodegraven-Reeuwijk ging in 2014 van start. Ferm Werk is een fusie tussen de sociale diensten van de genoemde gemeenten én de toenmalige Sluis Groep (het sociale werkvoorzieningsschap).

Donderdag werd het lustrum gevierd samen met ruim 120 relaties. Algemeen directeur Bernhard Drost opende de feestelijke avond en hield het publiek een aantal bereikte resultaten van de afgelopen jaren voor.  Zo meldde hij dat gemiddeld 36% van de inwoners die een uitkering van Ferm Werk ontvangt, jaarlijks uitstroomt. Zo’n 1000 inwoners hebben in de afgelopen periode een baan gevonden met een door gezamenlijke inzet van de cliënt, Ferm Werk en natuurlijk dankzij het trouwe netwerk van werkgevers in deze regio. Drost hield zijn toehoorders voor dat niet alles even gemakkelijk ging, maar dat we met genoegen en trots terugkijken én vooruitkijken. ‘We houden niet vast aan de teleurstelling van het vallen, maar putten kracht uit het opstaan. Zo wordt vallen en opstaan echt leerzaam en op die manier worden we gezond ouder.’

Vrijdagavond was er vanwege de verjaardag van Ferm Werk een spetterend feest voor het personeel georganiseerd. Een dj en een optreden van het trio Helemaal Top gaven de avond glans. Op de foto is te zien dat er volop gedanst en meegezongen wordt.

OnderNamen - jubileum feest ferm werk