Nieuws

Burn-out klachten inzichtelijk met de ANS Spectraal Analyse van Finesse

Een burn-out; we horen het veelvuldig om ons heen. De klachten zijn soms vaag en na de diagnose start veelal een zoektocht naar de juiste behandeling. Want waar komen de klachten nu precies vandaan? Met de ANS Spectraal Analyse van Finesse Bodyline Clinic kan nu in kaart gebracht worden waar de pijnpunten zitten, zodat een gericht behandelplan opgesteld kan worden. OnderNamen sprak met Cor Kok van Finesse.

‘Met een elektrode onder het rechter sleutelbeen en een elektrode aan de linkerzijde worden gedurende 24 uur de activiteiten van het Autonome Zenuwstelsel gemeten, waaronder de hartslag en de ademhaling. De resultaten worden vervolgens uitgelezen in een computerprogramma, dat de gegevens om zet in een duidelijke analyse. Zo kan heel precies bekeken worden op welke momenten van de dag er stress geconstateerd wordt en kunnen we vervolgens gericht advies uitbrengen aan bijvoorbeeld een bedrijfsarts. Voordeel aan deze manier van onderzoeken is dat het 100% objectief is. Dit in tegenstelling tot de vragenlijst die nu veelal gebruikt wordt; deze is subjectief en manipuleerbaar. Met de test kunnen mensen met burn-outklachten gerichter behandeld worden en sneller weer terugkomen in het werkproces. Daarnaast kunnen we met tijdig signaleren burn-out voorkomen.’

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan gerust een kijkje op de website. Op de website vindt u ook meer informatie over de gezondheidschecks, die in de maanden december, januari en februari weer op de agenda staan.